Utilize este identificador para referenciar este registo: http://hdl.handle.net/10071/23030
Autoria: Rodrigues, C. F.
Raposo, H.
Pegado, E.
Fernandes, A.
Data: 2021
Título próprio: Coffee in the workplace: A social break or a performance enhancer?
Volume: 5
Número: 1
ISSN: 2673-9992
DOI (Digital Object Identifier): 10.3390/msf2021005044
Palavras-chave: Coffee
Caffeine
Workplace
Performance management
Resumo: Coffee is a socially rooted drink with pharmacological properties. It is embedded in different everyday rituals, including ‘coffee breaks’ during working hours. This paper analyzes the role of coffee at workplace. Focusing on three professional areas associated with high pressure and responsive demands, we explore the social expression of coffee use at work, and how it is mobilized as a tool for managing sleepiness, fatigue, stress, and concentration problems, amongst other work-related issues.
Arbitragem científica: yes
Acesso: Acesso Aberto
Aparece nas coleções:CIES-RI - Artigos em revistas científicas internacionais com arbitragem científica

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