Utilize este identificador para referenciar este registo: http://hdl.handle.net/10071/30672
Registo completo
Campo DCValorIdioma
dc.contributor.authorMarat-Mendes, T.-
dc.contributor.authord'Almeida, P. B.-
dc.contributor.authorBorges, J. C.-
dc.contributor.editorRicardo Bonacho-
dc.contributor.editorMaria Pires-
dc.contributor.editorElsa Cristina Carona de Sousa Lamy-
dc.date.accessioned2024-01-30T10:00:30Z-
dc.date.available2024-01-30T10:00:30Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationMarat-Mendes, T., d'Almeida, P. B., & Borges, J. C. (2021). Food system photographic portraits: A necessary urban design agenda. Em R. Bonacho, M. Pires, & E. C. C. S. Lamy (Eds.). Experiencing food: Designing sustainable and social practices: Proceedings of the 2nd International Conference on Food Design and Food Studies (EFOOD 2019). CRC Press. http://hdl.handle.net/10071/30672-
dc.identifier.isbn9780367495473-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10071/30672-
dc.description.abstractResearch suggests that design solutions are an influential factor in the sustainability performance of food systems. Yet, such systems remain underexplored within architecture and urban design. We argue that some architectural surveys of the 20th century encapsulate urban form solutions which bear on food issues, and therefore deserve further consideration. Our findings point out that identifying food concerns within such surveys would promote proposals of urban form design solutions, which are necessary to integrate contemporary urban planning compendiums, but also to promote further dialogues among those concerned for food and urban design.eng
dc.language.isoeng-
dc.publisherCRC Press-
dc.relationinfo:eu-repo/grantAgreement/FCT//SFRH%2FBPD%2F117167%2F2016/PT-
dc.relationPOCI-01-0145-FEDER-016431-
dc.relation.ispartofExperiencing food: Designing sustainable and social practices: Proceedings of the 2nd International Conference on Food Design and Food Studies (EFOOD 2019)-
dc.rightsopenAccess-
dc.titleFood system photographic portraits: A necessary urban design agendaeng
dc.typeconferenceObject-
dc.event.titleExperiencing food: Designing sustainable and social practices-
dc.event.typeConferênciapt
dc.event.locationLisboaeng
dc.event.date2019-
dc.peerreviewedyes-
dc.date.updated2024-01-30T09:55:25Z-
dc.description.versioninfo:eu-repo/semantics/acceptedVersion-
dc.subject.fosDomínio/Área Científica::Ciências Naturais::Outras Ciências Naturaispor
dc.subject.fosDomínio/Área Científica::Ciências Agrárias::Outras Ciências Agráriaspor
dc.subject.fosDomínio/Área Científica::Ciências Sociais::Geografia Económica e Socialpor
dc.subject.fosDomínio/Área Científica::Ciências Sociais::Outras Ciências Sociaispor
dc.subject.fosDomínio/Área Científica::Humanidades::História e Arqueologiapor
dc.subject.fosDomínio/Área Científica::Humanidades::Artespor
dc.subject.fosDomínio/Área Científica::Humanidades::Outras Humanidadespor
iscte.subject.odsCidades e comunidades sustentáveispor
iscte.subject.odsProdução e consumo sustentáveispor
iscte.subject.odsProteger a vida terrestrepor
iscte.identifier.cienciahttps://ciencia.iscte-iul.pt/id/ci-pub-86285-
Aparece nas coleções:DINÂMIA'CET-CRI - Comunicações a conferências internacionais

Ficheiros deste registo:
Ficheiro TamanhoFormato 
conferenceObject_86285.pdf2 MBAdobe PDFVer/Abrir


FacebookTwitterDeliciousLinkedInDiggGoogle BookmarksMySpaceOrkut
Formato BibTex mendeley Endnote Logotipo do DeGóis Logotipo do Orcid 

Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.