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dc.contributor.advisorBrochado, Ana Oliveira-
dc.contributor.authorMartins, Ricardo Alexandre Ferreira-
dc.date.accessioned2019-03-08T11:53:16Z-
dc.date.available2019-03-08T11:53:16Z-
dc.date.issued2018-11-26-
dc.date.submitted2018-10-
dc.identifier.citationMartins, R. A. F. (2018). Dimensions of a brunch experience: a study about the consumer behavior, the drivers, and the post-consumption phase of brunches in Lisbon [Dissertação de mestrado, Iscte - Instituto Universitário de Lisboa]. Repositório do Iscte. http://hdl.handle.net/10071/17521pt-PT
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10071/17521-
dc.description.abstractThe world of restauration is full of different concepts and services, with the strategic objective of places to stand out and offer different experiences to consumers. Brunch is one of those concepts that, in the middle of the 21st century, is gaining a huge popularity among different types of consumers with different needs and standards. The main objective of this study is to understand and identify what is most valued during the Brunch experience, what are their drivers and what conclusions can be drawn based on the reviews shared in the post-consumer phase of the process. In addition, this dissertation also intends to understand if the dimensions of the experience vary according to the "gender" segment, from Brunch to Brunch and according to the evaluations given in the 734 comments online. The tools used to analyze the main themes of the comments were Wordle and Leximancer. After this process, the themes were displayed graphically on a conceptual map from which results data from 4 distinct Brunch restaurants: Nicolau Lisboa, Heim Café, Fauna & Flora and Zenith Brunch & Cocktail. From this analysis, 13 themes that depict the experience in a Brunch were discovered: Brunch space pancakes place waiting delicious time juice try people best recommend experience. It was also possible to conclude that there are several variables that impact the experience during brunch, that the reviews are a very useful tool to remove points to improve for the restaurant itself and that there is a gender divergence in what is valued at a brunch. In this dissertation it is revealed that the different ratings given in the Zomato platform represent different themes of the experience.por
dc.description.abstractO mundo da restauração está repleto de conceitos e serviços diferentes, com o objectivo estratégico dos espaços se destacarem e oferecerem experiências distintas aos consumidores. O Brunch é um desses conceitos que, em pleno século XXI, está a ganhar uma popularidade imensa junto de diferentes tipos de consumidor que apresentam necessidades e padrões distintos. O principal ojectivo deste estudo é entender e identificar o que é mais valorizado durante a experiência de Brunch, quais os seus drivers e que conclusões se podem retirar com base nas reviews partilhadas na fase pós-consumo do processo. Complementarmente, esta dissertação pretende também perceber se as dimensões da experiência variam de acordo com o segmento “genero”, de Brunch para Brunch e de acordo com as avaliações dadas nos 734 comentários online. As ferramentas utilizadas para a analise dos principais temas dos comentários são o Wordle e o Leximancer. Após esse processo, os temas são expostos graficamente num mapa conceptual do qual derivam resultados de 4 restaurantes de Brunch distintos: Nicolau Lisboa, Heim Café, Fauna & Flora e Zenith Brunch & Cocktail. Desta análise retiraramse 13 temas que retratam a experiência num Brunch: Brunch, espaço, panquecas, lugar, espera, delicioso, tempo, sumo, experimentar, pessoas, melhor, recomendação, experiencia. Foi também possivel concluir que existem várias variáveis que impactam a experiencia durante o brunch, que as reviews são uma ferramenta muito útil para retirar pontos a melhorar para o próprio restaurante e que existe uma divergência de genero no que toca ao que é valorizado num brunch. Nesta dissertação revela-se que os diferentes ratings dados na plataforma Zomato representam diferentes temas da experiência.por
dc.language.isoengpor
dc.rightsopenAccesspor
dc.subjectBrunchpor
dc.subjectExperiencepor
dc.subjectLeximancerpor
dc.subjectOnline commentspor
dc.subjectIndústria da restauraçãopor
dc.subjectOferta turísticapor
dc.subjectPreferência do consumidorpor
dc.subjectSatisfação do consumidorpor
dc.subjectEstudo de opiniãopor
dc.subjectGestão de marketingpor
dc.subjectLisboa -- Portugalpor
dc.titleDimensions of a brunch experience: a study about the consumer behavior, the drivers, and the post-consumption phase of brunches in Lisbonpor
dc.typemasterThesispor
dc.peerreviewedyespor
dc.identifier.tid202054543por
dc.subject.fosDomínio/Área Científica::Ciências Sociais::Economia e Gestãopor
thesis.degree.nameMestrado em Marketingpor
dc.subject.jelM30-
dc.subject.jelM31-
dc.subject.jel1M Business administration and business economics - Marketing - Accounting - Personnel economics-
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