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http://hdl.handle.net/10071/21801
Author(s): | Couto, Maria Margarida Cardoso de Lucena e Vale |
Advisor: | Pereira, Leandro Luís Ferreira |
Date: | 23-Dec-2020 |
Title: | The food and beverage industry in a pandemic context |
Reference: | Couto, M. M. C. de L. e V. (2020). The food and beverage industry in a pandemic context [Dissertação de mestrado, Iscte - Instituto Universitário de Lisboa]. Repositório do Iscte. http://hdl.handle.net/10071/21801 |
Keywords: | Food and beverage industry Pandemic Consumer behavior Restauration Indústria de comidas e bebidas Pandemia Comportamento do consumidor Restauração |
Abstract: | The pandemic has been a serious concern since its arrival in early 2020 around the globe. The
aim of this dissertation is to study the decay of the Food & Beverage Industry, facing the
pandemic of Covid-19. Throughout this research we have studied the classification of our
sample, the fears and discomforts of our respondents regarding the new reality faced and the
routine alteration of inquiries and by extension the impacted in the industry. In order to respond
to these questions, we have based our investigation in the conception of a survey we have
distributed and analyzed, a predictive model and clustering analysis. The findings drawn in this
study were meaningful and lead us to the confirmation of the biggest fears and discomfort
reasons when attending restaurants in a pandemic context but also the causes that make
individuals reconsider their attendance in restauration establishments. A pandemia tem vindo a tornar-se uma preocupação séria desde a sua chegada no início do ano de 2020. O principal objetivo desta dissertação é o estudo do declínio da Indústria de Comidas e Bebidas, face à pandemia de Covid-19. Através desta investigação estudámos a classificação da nossa amostra, os medos e a adaptação pela qual os inquiridos estão a passar e por fim a alteração de rotina e por consequente o impacto na indústria. Com a finalidade de responder a estas questões, baseámos a nossa investigação debruçando-nos no desenvolvimento de um questionário que distribuímos e analisámos, um modelo de preditivo e análise de "Clusters". As constatações que retirámos deste estudo foram relevantes e levaram-nos à confirmação dos medos e desconfortos mais impactantes quando frequentamos um estabelecimento de restauração num contexto pandémico, mas também às causas que levam os inquiridos a reconsiderar a decisão de frequentar estes estabelecimentos. |
Degree: | Mestrado em Gestão de Hotelaria e Turismo |
Peerreviewed: | yes |
Access type: | Open Access |
Appears in Collections: | T&D-DM - Dissertações de mestrado |
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