Utilize este identificador para referenciar este registo:
http://hdl.handle.net/10071/31993
Autoria: | Dos-Santos, M. J. P. L. |
Editor: | Walter Leal Filho Anabela Marisa Azul Luciana Brandli Pinar Gökçin Özuyar Tony Wall |
Data: | 2020 |
Título próprio: | Equitable food distribution and sustainable development |
Título e volume do livro: | Zero hunger |
Paginação: | 1 - 9 |
Título e número da coleção: | Encyclopedia of the UN Sustainable Development Goals; |
Referência bibliográfica: | Dos-Santos, M.J.P.L. (2020). Equitable food distribution and sustainable development. In W. Leal Filho, A. M. Azul, L. Brandli, P. G. Özuyar, & T. Wall (Eds.). Zero Hunger. Encyclopedia of the UN Sustainable Development Goals. Springer. https://doi.org/10.1007/978-3-319-69626-3_11-1 |
ISBN: | 978-3-319-69626-3 |
DOI (Digital Object Identifier): | 10.1007/978-3-319-69626-3_11-1 |
Resumo: | Equitable Food Distribution (EFD) means producing, processing, and distributing food in a timely way to ensure food security for the entire population by the safe and healthy food access to all segments of the population on sustainable conditions from production to the global distribution. This phenomenon could occur in situation of crisis and emergency and also in poor regions with a strong deficit to access to secure and health foods. In both situations contributes to the malnutrition and/or hunger with strong negative impacts in the health of populations where vulnerable people are most affected. |
Arbitragem científica: | yes |
Acesso: | Acesso Aberto |
Aparece nas coleções: | DINÂMIA'CET-CLI - Capítulos de livros internacionais |
Ficheiros deste registo:
Ficheiro | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|
bookPart_69236.pdf | 306,24 kB | Adobe PDF | Ver/Abrir |
Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.