Skip navigation
User training | Reference and search service

Library catalog

EDS
b-on
More
resources
Content aggregators
Please use this identifier to cite or link to this item:

acessibilidade

http://hdl.handle.net/10071/21421
acessibilidade
Title: Business plan for a food service platform for travelers "YummyTrip"
Authors: Jaishil, Jessica
Orientador: Pereira, Renato
Keywords: Business plan
Tourism
Entrepreneurship
e-Business
Canvas business model
Plano de negócio
Turismo
Empreendedorismo
Modelo de negócios Canvas
Trabalho de projeto
Issue Date: 1-Apr-2019
Citation: Jaishil, J. (2019). Business plan for a food service platform for travelers "YummyTrip" [Dissertação de mestrado, Iscte - Instituto Universitário de Lisboa]. Repositório Iscte. http://hdl.handle.net/10071/21421
Abstract: The incredible growth of Tourism boosted national economy development and shaped the country strategy in the past decade, which was elected in 2018, the best global destination. Inspired by two great areas of interest of mine – Tourism and Hospitality areas – and stimulated by the year I lived abroad, this project was born. The following business plan is entitled YummyTrip, a digital platform - available on desktop and mobile app - conceived to save time and offer convenience and thus, promoting optimal gastronomic experiences. The services provided by the YummyTrip answer to the question “Where to eat” while presenting two alternative solutions: (1) a food delivery service and (2) a referrals and online restaurants reservation system. The business plan has the purpose of analysing the sustainability of the business and structuring a strategic plan for its implementation. It takes account of a literature review focused on Entrepreneurship, E-Business and Tourism, followed by the explanation of the business idea and the brand identity. Furthermore, a key part of the plan conjunction is the strategic chapter, which includes a market and competition analysis, the deliberation of the strengths and weaknesses of the new business and the development of the canvas business model. At last, a financial consideration to confirm the viability of the enterprise.
O exponente crescimento do Turismo, em Portugal, impulsionou o desenvolvimento da economia e marcou a estratégia do país na última década, sendo reconhecido como melhor destino mundial em 2018. Fruto da inspiração do ano que vivi no estrangeiro e de duas grandes áreas de interesse pessoal – o Turismo e a Restauração – nasce o projeto YummyTrip. Este plano de negócios tem como fundamento a criação da YummyTrip, uma plataforma digital desenhada e pensada para turistas – disponível em desktop e mobile app – com o propósito de trazer valor acrescentado à experiência do turista, mais especificamente, a experiência gastronómica. Os pilares da plataforma são a rentabilização do tempo e a conveniência dos serviços oferecidos. Os serviços oferecidos pela plataforma respondem à questão “Onde comer?”, propondo duas soluções: (1) um serviço de entrega de refeições com um modelo alternativo ao existente e (2) um sistema de sugestões e reservas de restaurantes online. O plano de negócios tem o propósito de analisar a sustentabilidade do negócio e de estruturar a estratégia para a sua implementação. Como parte integrante deste documento, consta a revisão de literatura que se desencadeia com os conceitos de Empreendedorismo, e-Business e Turismo. Segue-se a problematização e a explicação da solução e da ideia que argumenta a criação da startup YummyTrip. Esta secção inclui, ainda, a descrição da identidade da marca. O capítulo de Estratégia tem grande relevância no plano, considerando a análise do Mercado e da concorrência, a ponderação das oportunidades e desafios que a organização pode vir a enfrentar e a implementação do modelo canvas. Por último, um estudo financeiro que avalia a viabilidade da empresa.
Peer reviewed: yes
URI: http://hdl.handle.net/10071/21421
Thesis identifier: 202263312
Designation: Mestrado em Gestão Internacional
Appears in Collections:T&D-DM - Dissertações de mestrado

Files in This Item:
acessibilidade
File Description SizeFormat 
master_jessica_jaishil.pdf3.2 MBAdobe PDFView/Open    Request a copy


FacebookTwitterDeliciousLinkedInDiggGoogle BookmarksMySpace
Formato BibTex MendeleyEndnote Currículo DeGóis 

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.