Utilize este identificador para referenciar este registo: http://hdl.handle.net/10071/17300
Autoria: Marat-Mendes, T.
Editor: Ricardo Bonacho, Alcinda Pinheiro de Sousa, Cláudia Viegas, João Paulo Martins, Maria José Pires, Sara Velez Estêvão
Data: 2018
Título próprio: LX design with food
Paginação: 61 - 64
ISBN: 978-1-13-857538-7
DOI (Digital Object Identifier): 10.1201/9781351271967-14
Palavras-chave: Food
Design
Architecture
Urban metabolism
Teaching
Resumo: This paper exposes the results of an academic experience which informs how the food system can be reinforced in architectural higher education, while providing: (1) a better relation of the urban realm to the food thematic; (2) perceive the impact of urban form on the food system, in space and time; and (3) promote design solutions for a more resilient, socially inclusive and sustainable city, as recently proposed by the Urban Food Policy, signed by several European municipalities.
Arbitragem científica: yes
Acesso: Acesso Aberto
Aparece nas coleções:DINÂMIA'CET-CLI - Capítulos de livros internacionais

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