Utilize este identificador para referenciar este registo:
http://hdl.handle.net/10071/17300
Autoria: | Marat-Mendes, T. |
Editor: | Ricardo Bonacho, Alcinda Pinheiro de Sousa, Cláudia Viegas, João Paulo Martins, Maria José Pires, Sara Velez Estêvão |
Data: | 2018 |
Título próprio: | LX design with food |
Paginação: | 61 - 64 |
ISBN: | 978-1-13-857538-7 |
DOI (Digital Object Identifier): | 10.1201/9781351271967-14 |
Palavras-chave: | Food Design Architecture Urban metabolism Teaching |
Resumo: | This paper exposes the results of an academic experience which informs how the food system can be reinforced in architectural higher education, while providing: (1) a better relation of the urban realm to the food thematic; (2) perceive the impact of urban form on the food system, in space and time; and (3) promote design solutions for a more resilient, socially inclusive and sustainable city, as recently proposed by the Urban Food Policy, signed by several European municipalities. |
Arbitragem científica: | yes |
Acesso: | Acesso Aberto |
Aparece nas coleções: | DINÂMIA'CET-CLI - Capítulos de livros internacionais |
Ficheiros deste registo:
Ficheiro | Descrição | Tamanho | Formato | |
---|---|---|---|---|
P1maratmendes.pdf | Pós-print | 859,43 kB | Adobe PDF | Ver/Abrir |
Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.